Portfolio
rocket rocket animated
Bakker Interactief > Portfolio > BloemBloem

BloemBloem

  • Project: Online MoodBoard applicatie
  • Klant: BloemBloem
  • Techniek: WordPress CMS – JQ – CSS3 – Javascript
  • Website url: www.bloembloem.nl
website Thema: evenementen design online

Inspiratie-tool

BloemBloem, die inrichtingen voor een evenementen ontwerpt, had een sterk verouderde en statische website. BloemBloem fungeert als architect voor de evenementen branche waarbij klanten worden ondersteund en begeleid met het ontwerpen en inrichten van hun event. In tegenstelling tot zusterorganisatie Heman Horecaverhuur die toeleverancier is voor evenementen met mastiek, apparatuur en meubilair, gaat het bij BloemBloem niet om het leveren van attributen maar van de beleving.

Uitgangspunten voor de nieuwe site waren:
– Fungeren als inspiratiebron
– Moodboards kunnen maken
– Login voor klanten waar ze eigen moodboards kunnen opslaan
– Gebruik van beeldbank van BloemBloem
– Zelf kunnen uploaden van afbeeldingen
– Kunnen delen van moodboards via mail en social media
– En heel belangrijk voor BloemBloem, verkoopmedewerkers kunnen samenwerken met de klant aan de moodboards

Voor BloemBloem is het een verkooptool om op een hele mooie manier de klanten te kunnen faciliteren en daarbij een beter grip op de processen te houden.

Techniek

Vanuit de besprekingen en briefings zijn we gaan ontwerpen waarbij we uitgaan van mobiel naar desktop schermresoluties. Heel belangrijk binnen de ontwerpfase was een optimaal gebruikersgemak en navigatiestructuur. Om dit te kunnen waarborgen en een voorspelbaar eindresultaat te krijgen hebben we eerst een flowchart uitgewerkt waarbij de site op papier is weergegeven waarna we een prototype (klikmodel) hebben gebouwd waarbij alle knoppen, stappen en onderdelen worden getoond. Hiermee kan de hele site worden getest / gesimuleerd.

Wij hebben de site gebouwd op het WordPress CMS platform waarmee BloemBloem zelf alle content kan plaatsen en aanpassen. Hierbij hebben we slim gebruik gemaakt van de nieuwe flexibele editor (Gutenberg) waarvoor wij site specifieke blokken hebben gebouwd en toegevoegd. Hiermee is een optimaal flexibele site ontstaan. Binnen het door ons gebouwde thema hebben we ook een compleet frontend inlogsysteem gebouwd waarmee de klanten hun eigen moodboards en afbeeldingen kunnen beheren en delen.

OVER BloemBloem

BloemBloem is opgericht in 2004. Van Brabant tot Zuid-Holland, is het bedrijf nu gevestigd met een kantoor in Amsterdam en een enorm magazijn in Mijdrecht.
In 2017 is BloemBloem gefuseerd met Héman Horecaverhuur. Waar BloemBloem de gehele inrichting voor een event organiseert, is Héman Horecaverhuur de toeleverancier voor evenementen betreft mastiek, apparatuur en meubilair.

Met het creatieve hoofdkantoor team; Richard, Elise, Ròbin, Jeroen, Demi & Fiene, maken wij offertes op maat voor welke partij dan ook. De bloembinderij wordt gerund door onze bloemenvrouw Samantha. De opbouw van jouw event wordt gedaan door ons super projectteam; Sydney, Didi, Erwin, Ricky & Jules op locatie.

BloemBloem nieuwe website responsive

Deel dit object: