Portfolio
rocket rocket animated
Bakker Interactief > Portfolio > Website Dynamo Jongeren

Website Dynamo Jongeren

  • Project: Website Dynamo Jongeren – Amsterdam
  • Klant: Dynamo Amsterdam
  • Techniek: WordPress CMS – JQ – CSS3 – Javascript
  • Website url: www.dynamojongeren.nl
koppeling website Thema: sociaal-domein design online

Website Voor jongeren in Amsterdam

Dynamo is een non-profit organisatie die zich inzet voor inwoners van Amsterdam. Het team van jeugd en jongerenwerk doet dat speciaal voor de jongeren in Amsterdam. Dynamo Amsterdam heeft speciaal voor deze doelgroep een eigen site laten ontwikkelen door Bakker CrossMedia naast de al bestaande site Dynamo Amsterdam.

De Dynamo Jongeren site moet door de opzet, content en looks & feels de doelgroep aanspreken en activeren. Het bijhouden van de site wordt ook voor het grootste deel gedaan door jongeren die de juiste tone of voice kunnen geven.

Aansluiten bij de doelgroep

Zoals hiervoor vermeld was de insteek voor het ontwikkelen van de Dynamo Jongeren site dat jongeren zich konden herkennen in de opzet en content van de site. Dynamo Amsterdam, de site van de moederorganisatie, bood ook activiteiten aan en informatie over vraagstukken waar jongeren mee te maken hebben maar de manier waarop dit werd gepresenteerd was niet aantrekkelijk voor deze doelgroep en was onderdeel van heel veel andere informatie (voor andere doelgroepen) waardoor het lastig werd om de juiste informatie te vinden.

Deze nieuwe site konden we dan ook helemaal gericht op de jongeren ontwikkelen qua vormgeving en structuur. Onderdelen die binnen de site belangrijk zijn zijn ondermeer:
– Activiteiten [overzicht van alles wat te doen is voor de jongeren met aanmeldmogelijkheid – Jongeren kunnen via de site een Member Card aanvragen waarmee ze aan bijna alle activiteiten gratis mee kunnen doen]
– Overzicht van alle Jongerencentra [in een lijst overzicht en een kaart]

Koppeling met extern [Backoffice] systeem

Dynamo Jongeren werkt met een systeem waarin de activiteiten worden gegenereerd en inschrijvingen worden afgehandeld, vragen van & ondersteuning aan jongeren in wordt geadministreerd etc. Een programma die de jongerenwerkers ondersteund in de dagelijkse werkzaamheden.

Minimale input, Maximale output

Aangezien de activiteiten en de jongerencentra ook op de site getoond moeten worden en dit uiteraard geen dubbel werk moet inhouden hebben we een koppeling tussen de site (WordPress) en de backoffice gebouwd.
Nu worden de activiteiten en jongerencentra etc. in het backoffice systeem ingevoerd waarna ze, middels onze koppeling, naar de site worden gehaald en gepubliceerd.


OVER Dynamo Jongeren

Amsterdam-Oost is leuk, maar wij doen er alles aan om het voor jou nog leuker te maken! Door workshops, trainingen en events te organiseren en zelfs een eigen informatie en advies punt voor jongeren.

Dynamo Jeugd & Jongerenwerk

Wij zijn als professioneel jeugd & jongerenwerk partner van de jeugd in Oost. Wij willen jongeren alle kansen bieden die nodig zijn voor een goede ontwikkeling in een veilige en stimulerende omgeving. Onze focus ligt hierbij op het begeleiden van jeugd en jongeren die (extra) steun nodig hebben bij het volwassen worden in de samenleving. Dit doen we met een mix van verschillende methodieken; Brede Talentontwikkeling, Groepswerk, Individuele begeleiding, Ambulantwerk en Informatie & Advies.

Elke dag zetten zo’n 30 kinder- tiener- en jongerenwerkers zich met passie en professie in. Dit doen wij samen met een breed netwerk aan partners rondom gezinnen, onderwijs, jeugdzorg, vrijetijdsbesteding, buurtbewoners en veiligheid.

Wij geven aandacht aan de volgende onderwerpen: binding aan de samenleving, participatie, (talent)ontwikkeling, vorming, educatie, gedragsbeïnvloeding, identiteitsvorming, eigen kracht, weerbaarheid, overlastbestrijding, ontmoeting, sociale contacten, polarisatie, uitsluiting, zinvolle en motiverende vrijetijdsbesteding.

Met diverse programma’s sluiten we aan bij verschillende doelgroepen in geheel Amsterdam Oost:

– Aansluitend aan de Talententent (ons programma Brede Talentontwikkeling voor kinderen in samenwerking met PO-scholen en buurtpartner)
– is er voor de tieners een speciale club: Club Junior
– Voor de doelgroep 15-18 jaar, met een uitloop tot 23 jaar, is er Dynamo Jongerenwerk in samenwerking met Ambulant Werk en Info en Advies.

desktop & mobiele weergaven van de website

Dynamo Jongeren website responsive design
Gebouwd voor alle schermgroottes
Overzicht van de Jongerencentra [Lijst & Kaart]
Overzicht van de Jongerencentra [Lijst & Kaart]

Deel dit object: